Tietoa Suomenpyöräilyn harjoitusohjelmista

Suomenpyöräily harjoitusohjelmissa on valittavissa kolme eri harjoitustasoa:
Rookie-tason ohjelma on tarkoitettu uusille pyöräilijöille. Rookie harjoitusviikko koostuu kolmesta pyöräilyharjoituksesta ja keskivartaloharjoitteesta. Harjoittelua kertyy viikkotasolla 4-6h.
Master-tason ohjelma oohjelma on tarkoitettu kokeneemmille pyöräilijöille. Masterin harjoitusviikko koostuu 4-6 pyöräilyharjoituksesta ja keskivartaloharjoitteesta. Harjoittelua kertyy viikkotasolla 8-12h. Ohjelmassa on myös pyöräilyn erikoisharjoitteita.
Elite-tason ohjelma on tarkoitettu menestykseen tähtääville pyöräilijöille. Elite ajajan harjoitusviikko koostuu 5-8 pyöräilyharjoituksesta ja keskivartaloharjoituksesta. Harjoittelua kertyy viikkotasolla 10-16h. Ohjelmassa on mukana pyöräilyn erikoisharjoituksia.

Yksittäinen seitsemän päivän harjoitusviikko on rytmitetty puolestaan siten, että päivä yksi on lepopäivä, päivät kaksi-neljä ovat kuormittavia päiviä, päivä viisi on kevyt päivä ja päivät kuusi ja seitsemän ovat jälleen kuormittavia päiviä. Jokaiseen yksittäiseen harjoitukseen on tarkat ohjeet. Harjoituskuormitusta kuvataan tehopohjaisesti prosentteina FTP:stä, sykepohjaisesti prosentteina sykereservistäsi, kirjallisesti kuvailemalla harjoitusta. Harjoituksissa on myös ohjeellinen kampikierrosluku rpm.

Omat ohjelmat maantie- ja maastopyöräilyyn.

6 viikon maasto- ja maantiepyöräilyohjelmat