Tietoja harjoitusohjelmista

VELOTOUR harjoitusohjelmissa on valittavissa kolme eri harjoitustasoa:
Rookie-tason ohjelma on tarkoitettu uusille pyöräilijöille. Rookie harjoitusviikko koostuu kolmesta pyöräilyharjoituksesta ja keskivartaloharjoitteesta. Harjoittelua kertyy viikkotasolla 4-6h.
Master-tason ohjelma oohjelma on tarkoitettu kokeneemmille pyöräilijöille. Masterin harjoitusviikko koostuu 4-6 pyöräilyharjoituksesta ja keskivartaloharjoitteesta. Harjoittelua kertyy viikkotasolla 8-12h. Ohjelmassa on myös pyöräilyn erikoisharjoitteita.
Elite-tason ohjelma on tarkoitettu menestykseen tähtääville pyöräilijöille. Elite ajajan harjoitusviikko koostuu 5-8 pyöräilyharjoituksesta ja keskivartaloharjoituksesta. Harjoittelua kertyy viikkotasolla 10-16h. Ohjelmassa on mukana pyöräilyn erikoisharjoituksia.

Yksittäinen seitsemän päivän harjoitusviikko on rytmitetty puolestaan siten, että päivä yksi on lepopäivä, päivät kaksi-neljä ovat kuormittavia päiviä, päivä viisi on kevyt päivä ja päivät kuusi ja seitsemän ovat jälleen kuormittavia päiviä. Jokaiseen yksittäiseen harjoitukseen on tarkat ohjeet. Harjoituskuormitusta kuvataan tehopohjaisesti prosentteina FTP:stä, sykepohjaisesti prosentteina sykereservistäsi, kirjallisesti kuvailemalla harjoitusta. Harjoituksissa on myös ohjeellinen kampikierrosluku rpm.

Ohjelmat suunniteltu niin että ne tähtäävät HelsinkiVelotour 2018 tapahtumaan. Tarjolla nyt 8 ja 6 viikkon harjoitusohjelmat. 8 viikon ohjelma on suunniteltu aloitettavaksi viikolla 27 ja 6 viikon intensiiviohjelma viikolla 29.

8 viikon ohjelmat

6 viikon ohjelmat