Tietoja harjoitusohjelmista

VELOSPORT avaa uuden nykyaikaisen valmennuspalvelun kaikille pyöräilijöille. Palvelun kautta voit ostaa itsellesi sopivan harjoitusohjelman. Harjoitusohjelmat on laatinut ammattivalmentajista koostunut asiantuntijaryhmä harjoittelun eri osa-alueilta. Saat päiväkohtaisen harjoitusohjelman suoraan puhelimeesi Coach4Pro valmennusalustan kautta. Coach4Pro valmennusalusta tukee monipuolisesti harjoittelua ja eri valmistajien mittauslaitteita mahdollistaen kokonaisvaltaisen harjoittelun ja palautumisen seurannan. Coach4Pro valmennusalusta on käytössäsi koko harjoitusohjelman kestoajan.

VELOSPORT harjoitusohjelmissa on valittavissa kolme eri harjoitustasoa:
Busy-tason ohjelma on tarkoitettu uusille pyöräilijöille tai niille joilla ei ole paljoa aikaa harjoitteluun. Busy-harjoitusviikko koostuu kolmesta pyöräilyharjoituksesta ja keskivartaloharjoitteesta. Harjoittelua kertyy viikkotasolla 4-6h.
Sharp-tason ohjelma on tarkoitettu kokeneemmille pyöräilijöille. Sharp-harjoitusviikko koostuu 4-6 pyöräilyharjoituksesta ja keskivartaloharjoitteesta. Harjoittelua kertyy viikkotasolla 8-12h. Maantiepyöräilyohjelmassa on myös Raimo Niemisen laatimia pyöräilyn erikoisharjoitteita.
Serious-tason ohjelma on tarkoitettu menestykseen tähtääville pyöräilijöille. Serious ajajan harjoitusviikko koostuu 5-8 pyöräilyharjoituksesta ja keskivartaloharjoituksesta. Harjoittelua kertyy viikkotasolla 10-16h. Maantiepyöräilyohjelmassa on myös Raimo Niemisen laatimia pyöräilyn erikoisharjoituksia.

Harjoitusohjelma koostuu kuuden viikon jaksosta. Harjoittelu on rytmitetty siten, että kahden rasittavan harjoitusviikon jälkeen seuraa kevyempi viikko. Harjoittelu muuttuu vähitellen määrällisesti ja tehollisesti vaativammaksi. Yksittäinen seitsemän päivän harjoitusviikko on rytmitetty puolestaan siten, että päivä yksi on lepopäivä, päivät kaksi-neljä ovat kuormittavia päiviä, päivä viisi on kevyt päivä ja päivät kuusi ja seitsemän ovat jälleen kuormittavia päiviä. Jokaiseen yksittäiseen harjoitukseen on tarkat ohjeet. Harjoituskuormitusta kuvataan tehopohjaisesti prosentteina FTP:stä, sykepohjaisesti prosentteina sykereservistäsi, kirjallisesti kuvailemalla harjoitusta. Harjoituksissa on myös ohjeellinen kampikierrosluku rpm.

Maantiepyöräily

Maastopyöräily