Kisakallion, Koripalloliiton ja Coach4Pron yhteinen pilotti.

Coach4Pro, Kisakallio ja Koripalloliitto aloittivat yhdessä WU16 yläkoululeiritiimin kanssa pilotin, jonka tavoitteena on tukea nuoria lahjakkaita urheilijoita urheilijaelämään oppimisessa. 

Pilotin aikana urheilijat raportoivat harjoitus-suoritteista ja lepojaksoista sekä saavat tukea sekä ohjausta nuorten maajoukkueen valmennustiimiltä Coach4Pro -mobiilisovelluksen avulla. 

– Aikaisemmin olemme keränneet tietoa suoritteista google sheetin avulla, mutta se ei ole paras ratkaisu nuorille. Älypuhelin on luonnollisin tapa kerätä tietoa urheilijoilta antaen kattavan näkymän valmentajille harjoituksista ja palautumisesta. Coach4Pro tarjoaa meille ratkaisun, jolla voimme helposti tukea pelaajia heidän kehittymisessä urheilijana kun he ovat takaisin maajoukkueleiriltä omassa arjessaan, kertoo WU16 -tiimin koripallovalmentaja Ilkka Palviainen.

– Kisakallio kehittää jatkuvasti yläkoululeiritoimintaansa. Pyrimme tarjoamaan lajiliitoille ja urheilijoille parhaan toimintaympäristön. Nuorison liikkuminen sekä urheilijaksi kasvaminen on tärkeä osa Kisakallion missiota. Näemme, että voimme lisätä yläkoululeirien vaikuttavuutta ottamalla käyttöön leirien välisille ajoille etävalmennusalustan harjoittelun seurantaa, sanoo Kisakallion valmennuspäällikkö Kari Seppänen, jonka vastuulla on muunmaassa Kisakallion yläkoululeiritoiminta.

– Pitkäjänteinen ja ammattitaitoinen valmennus on nostanut suomen yhdeksi Euroopan koripallon kärkimaaksi. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä suomen Koripallon sekä Kisakallion yläkoululeri toiminnan kanssa ja tukemaan tulevia nuorialupauksia heidän urallaan, sanoo Mikko Koskela, Coach4Pro:n toimitusjohtaja.